Sündörgő tábor

A Sündörgő táborról^

A Sündörgő tábort 14-17 éves korú gyerekeknek, a Süni táborral azonos helyszínen, de időben korábban tartunk. A tábor felépítése, az eltérő életkornak megfelelően átalakul: kisebb a létszám (35-40 Sündörgő és 10 Nagysün), nincsenek családok, nincs a gyerekek minden percét éberen figyelő Mama, nincs keretmese, nincs kötelező konyhaszolgálat.

A Sündörgők háromnapos blokkokat választhatnak egy témában, tehát egy Szakival három napon át járják a környéket és eközben bővebben, magasabb szinten foglalkoznak az adott témával. A tábor 9 napos (7 szakmai nap), az első napon egy egész napos, közös hosszú túrára kerül sor, ahol az összes Szaki bemutatja a tudományát, illetve azt, hogy mi várható az ő túráján. Este a tábortűznél mindenki választ egy Szakit és programot, és másnap már vele indulnak a túrára.

A második blokkban mindenki új programot választ, de arra is lehetőség van, hogy ha valaki kifejezetten érdeklődik egy szakterület iránt, az kétszer ugyanahhoz a Szakihoz menjen. A palettán a már megszokott Süni táboros szakmai napok (madarászat, geológia, botanika, néprajz) mellett megjelennek az adott hegységhez specifikusan kötődő ritkább szakmai napok is, pl. barlangászat, történelem, csillagászat.

A túrák hosszabbak (15-25 km), egész naposak, egy Szaki mellett 5-12 Sündörgővel. Reggel 9 órai indulással, ebédet a hátizsákból fogyasztva, 17 óra körül érünk vissza a táborba. Ezután a szokásos játékok közül választhatnak a gyerekek (bioháború, SpoVe, fenolftalein csata, lánctalpas stb.), de vannak új lehetőségek is, mint a telepes játék vagy a Sündörgő–Nagysün focimeccs. Napnyugtakor a tábortűz mellett a népdaléneklés mellett komolyabb témákról is szó esik, pl. erdőirtás, vasútleépítés, fogyasztói társadalom, hulladéktermelés, környezeti szennyezések, éghajlatváltozás stb. Néha szituációs játékot kezdeményezünk, pl. vasútmegszüntetés és autópálya-építés problémaköre, amelyben a táborlakók többsége kap valamilyen valósághű szerepet.

A konyhai szolgálatot, nem lévén konyhás szakmai nap, 2-3 konyhás Szaki végzi a beszerzővel karöltve, de mindig akad segítség az önkéntes Sündörgők, vagy a feltört lábú táborban maradók közül.

Időpont^

Időpontja: 2018. július 19-28.
Helyszíne: Zádorvár

Tábor díja^

Díja: 38.100 Ft (bruttó ár) + úti költség
(testvérpárnak fejenként 33.020 Ft (bruttó ár) – akkor is, ha a tesó másik táborba megy)
A tábor díj az utazás költségeit nem foglalja magában, mert azt a tábor szervezésének megkezdésekor még nem tudjuk előre kalkulálni.
Befizetési határidő: 2017. május 22.
Átutalás adatai:   Pangea Egyesület, OTP 11742094-20166315-00000000
Közlemény: Tábor- Táborozó neve (például: Süni- Sün Boldizsár)

Jelentkezés^

Jelentkezési határidő: 2018. április 22. a Föld Napja

Ezen a linken jelentkezhetsz:

https://goo.gl/forms/sZZu3QRWwLBbW6eD3

Letölthető dokumentumok^

Cucclista a Süni / Sündörgő /Természetbúvár táborhoz
Süni és Sündörgő tábor meghívója – 2018
Süni és Sündörgő tábor – útmutató – feltételek – 2018