Tábori jelentkezés

Mi a Süni tábor, kik szervezik?^

A Süni tábort a nyolcvanas évek közepén találták ki lelkes természetszerető egyetemisták, most a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület önkéntesei szervezik. Az előkészítő és lebonyolító munkáért senki sem kap fizetést, mindenki szabadidejében csinálja a tábort. A Nagysünök közül nagyon sokan egykor Kissünként voltak először Süni táborban.

Mi a Fagyhalál túra, ott mindig hideg van?^

A Kissünöknek és Sündörgőknek minden évben február elején szervezünk egy téli kirándulást, az Egyesület bakonyi, pénzesgyőri oktatóközpontjába. A Bakonyban télen hideg van, volt, hogy szerencsénk volt és nagy hó is, de előfordult már, hogy + 8 fok volt. Szóval még soha senki sem fagyott meg, a túra neve egy Kissüntől származik.

Hogyan jelentkezzek?^

Először el kell olvasni a tábor leírását, a táborozás feltételeit a www.sunitabor.hu oldalon, aztán pedig az elektronikus adatlap kitöltésével lehet jelentkezni.

Hol találom a táborozás feltételeit a honlapon?^

A jelentkezési oldal aljáról megnyitható.

Lehet-e részletben fizetni?^

Igen, lehet, a részleteket a pénzügyeket kezelő irodavezetőnkkel, Hajnal Imréné Ritával kell egyeztetni a rita@pangea.hu e-mail címen.

Lehet-e kedvezményt kérni? Hogyan?^

A testvérek eleve kedvezményes árat fizetnek a táborért, de ezen túl minden évben meg-próbálunk korlátozott számú Kissünnek nagyobb kedvezményt biztosítani. Ennek igénylése a sunitabor@gmail.com e-mail címre írt levélben történik, ahol azt kérjük leírni, hogy mi az oka a kedvezmény kérésének. Az elbírálás a jelentkezések sorrendjében történik, érdemes minél hamarabb jelezni.

Lehet-e SZÉP kártyával fizetni?^

Igen lehet, egyeztetni az irodavezetőnkkel, Hajnal Imréné, Ritával kell.

Vegetáriánus gyerek jöhet-e?^

Igen, megoldjuk, hogy számára is legyen megfelelő étel (az ételek jó részében amúgy sincs hús, illetve könnyen kettészedhető a hús nélküli adag).

Krónikus betegségben, ételallergiában szenved a gyermekem, jöhet-e a táborba?^

Amennyiben a betegség nem összeegyeztethetetlen a nomád körülményekkel és a mindennapos túrázással, fizikai megterheléssel, általában jöhet. Volt már velünk asztmás, epilepsziás gyerek is, nem volt probléma. Egyedileg bíráljuk el a kéréseket. MINDENKÉPP előzetes egyeztetésre van szükség, pontos leírást kérünk a betegségről, az esetlegesen felmerülő helyzetek kezeléséről, a szedett gyógyszerek adagolásáról.
Azonban, ha nem tudunk a betegségről, felelősséget sem tudunk vállalni a gyerekért.
Az ételallergiás gyerekeket úgy tudjuk táboroztatni, ha előzetesen egyeztetünk, illetve a szülő segít nekünk annyival, hogy pl. a lisztérzékeny gyerekkel küld gluténmentes élelmiszereket, hiszen azokat a kis településeken, ahol a tábori beszerzés zajlik, nem tudjuk beszerezni.

Miért kérünk Használati utasítást mindenkihez, miért kell írni a régebbi táborozókról is?^

Mivel a Süni tábor más, mint egy iskolai tábor, ahol az egész évben megszokott nevelők viszik nyáron is táborozni a gyerekeket, mi teljes leírás kérünk táborozókról, hogy minél inkább ismerősként köszönthessük a táborban. Valamint itt kaphatunk bővebb információt a táborozó Sün allergiájáról, betegségéről, rendszeresen szedett gyógyszereiről.
Kérjük ezt a leírást a többedszer táborozókról is, mert arra nincs kapacitásunk, hogy a tavalyi adatlapról kibogarásszuk a tudnivalókat és egyáltalán nem biztos, hogy ugyanahhoz a mamához kerül majd a Kissün. Ezen kívül pedig évről évre változnak a gyerekek is és kialakulhat bármilyen allergiájuk, betegségük, amiről tudnunk kell, hogy felelősséget vállaljunk gyerekükért.

A tábordíj miért nem tartamazza az utazás költségeit?^

A táborok szervezését előző év végén kezdjük el és legkésőbb februáirg igyekszünk meghirdetni. Általában a következő fél évben még olyan változások szoktak beállni a jegyárakban, járatokban, amiket mi előre nem tudunk jelezni, hogy ezért az utazások tervezését és annak kalkulálását már akkor kezdjük csak meg, amikor közelebb vagyunk a táborokhoz és egy végleges számunk van a tábor létszámra is. Emellett a táborhelyek engedélyeztetése is sok időt vesz igénybe, így a meghirdetés időpontjában egy adott hegységen belül több ponton is lehet a végleges táborhely, mely nagyban befolyásolhatja az utazás menetét.
Az útiköltség külön összegyűjtése abban is segít minket, hogy ezt ne egy szolgáltatásként adjuk ki, hanem csak a ténylegesen kifizetett útiköltséget gyűjtsük össze a pályaudvaron.

Hány éves gyerekeknek ajánlott a tábor?^

A Süni táborba 8 és 12 év közötti gyermekeket várunk. Fontos, hogy az első táborozási élmény jó legyen a Kissün számára, ezért szeretnénk kérni, hogy ha a leednő Kissün még nem volt előtte hosszabb ottalvós táborban vagy sátrazni előtte, akkor először egy másik táborral próbálkozzatok. 10 nap sok idő elsőre egy új táborozónak, valamint a tábori körülmények is teljesen újak lehetnek sok gyermek számára. Más részről fontos, hogy a leendő Kissünjeink önállóak legyenek. Bár minden családot segítik mamák és papák, de nagyon megnehezíti a táborozást, ha nem elég önálló a gyermek: tiszta ruhát vesz minden nap, önállóan fürdik, fogat mos, be tudja pakolni táskáját egy napi túrára stb.. Ezek az apróságok nagy segítséget nyújtanak abban, hogy a Süni tábor egy gyönyörű élmény maradjon.