Geo társasjáték

A Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület geológiai társasjátéka

A játékban résztvevőket egy képzeletbeli időutazásra invitáljuk, melynek során a régmúlt geológiai idők érdekességeit, folyamatait és az azokra utaló mai jelenségeket mutatjuk be kötetlenebb formában. A kerettörténet szerint a játékos egy benzin helyett évmilliókkal működő időgéppel kell végigjárja a geológiai kortáblát egészen a Pangea szuperkontinenstől (kb. 550 millió évvel ezelőtt) a jelenkorig, hogy az út során talált és megismert jelenségekből egy kiállítást rendezhessen be.

Az utazáshoz szükséges évmilliókat a különböző – a Bakony és Balaton-felvidéken található – helyszínekhez kapcsolódó kérdések helyes megválaszolásával lehet megnyerni.

Célunk, hogy a játékosok a kortáblán végighaladva, a játék végére megismerjék a Bakony és a Balaton-felvidék területén található természeti – elsősorban geológiai – és kulturális értékeket, valamint hogy játékos formában ismerkedjenek meg az ősföldrajzi környezettel, az egykor élt élőlényekkel illetve a földtörténeti korszakokkal és elnevezésekkel a Pangeától napjainkig.
A játékban 2-6 fő vehet részt, ajánljuk 10-tól 100 millió éves korig.